‘Sterven in schoonheid.’ Topstukken uit Pompeï en Herculaneum. De tentoonstelling in het Drents Museum in Assen is te zien tot en met 26 maart 2023.

Prachtige titel bedacht het Drents Museum in Assen voor zijn tentoonstelling over Pompeï en Herculaneum, de twee door vulkaanas verwoeste steden in het eertijdse Romeinse rijk.

De ondertitel van de tentoonstelling, die op 20 november openging, luidt: Topstukken uit Pompeï en Herculaneum.

Een zo’n topstuk is de foto die ik maakte van drie elkaar fotograferende nonnen in Pompeï, om precies te zijn het Huis van Loreius Tiburtinus. Wat de foto extra bijzonder maakt, is het duidelijk zichtbare fresco rechts in beeld. Een naaktschilderij, en ook opvallend goed geconserveerd.

De foto is als kunstkaart opgenomen in de collectie van Art Unlimited. Het Drents Museum verkoopt de kunstkaart nu in een speciaal vervaardigde grote oplage in de museumwinkel.

De foto is ook bijzonder omdat iedereen zijn of haar eigen verhaal erbij kan bedenken. Zeker als je hem bekijkt in een wat groter formaat, vallen je steeds weer nieuwe dingen op. Daarom is de foto tijdelijk in een kleine oplage van 20 stuks verkrijgbaar op groot formaat, op 45 bij 30 cm, in een lijst van 60 bij 45 cm, professioneel ingelijst met niet-spiegelend museumglas door J.A.J.A. Lijstenmakerij in Eindhoven. Zie de website van Kunst zoekt muur voor details en prijs (kunstzoektmuur.com).

De tentoonstelling in het Drents Museum in Assen is te zien tot en met 26 maart 2023.

Ik schreef eerder dit stukje over de foto, met de titel Over de schoonheid van een naaktscène in Pompeï: https://lnkd.in/eNNJmxp4 #art #unlimited #pompei #naakt#drentsmuseum #assen

06 44 55 04 89
@erwinwijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *