PAK JE KUNST. Mooi initiatief! Gezien op Strijp S Eindhoven.

www.pakjekunst.com

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. 
De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts €4. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. 
Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op.
Pas op!
Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren, et cetera. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd.
Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. Het doel van Pakje Kunst is om in ieder COROP-gebied in Nederland tenminste één automaat te plaatsen.
In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar 45 automaten in 24 COROP-gebieden en doen er ruim 1000 kunstenaars mee. Klik op de kaart voor de meest actuele locaties.
Automaten kunnen geplaatst worden in boekhandels, theaters, musea, et cetera. Het doel van Pakje Kunst is om in ieder COROP-gebied één automaat te plaatsen en/of 50 automaten verspreid over Nederland.
Mocht je interesse hebben om mee te doen aan dit landelijk project, vul dan het contactformulier in.
Op de Geschiedenis-pagina vind je informatie over kunstautomaten uit het verleden en het heden. Op de Bitri-pagina lees je over de automaten die Pakje Kunst als cultureel erfgoed probeert veilig te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *