Ontroerend goed, van kunst kijken naar kunst kopen

 
Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.
 
Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?
 
Speciale – openbare! – editie van de Young Collectors Circle
N.a.v. het verschijnen van het boek Ontroerend goed geven de auteurs een stoomcursus ‘Art Rotterdam voor beginners (en gevorderden)’
Vrijdag 9 februari, 17.00 – 18.00 uur
Locatie: Reflections Room op Art Rotterdam
Meer informatie: YOUNGCOLLECTORSCIRCLE.NL
 
http://www.artrotterdam.com/users/128/content/Home/2018%20Ontroerend%20goed.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *