Hij stond bekend om zijn politieke tekeningen, cartoons, strips en erotische tekeningen. Vijf jaar na het overlijden van Peter van Straaten organiseert het Allard Pierson museum een herdenkingstentoonstelling over hem. De tentoonstelling opent vandaag.

https://www.nporadio1.nl/nieuws/cultuur-media/0b02a9d2-e0fa-4e66-ae86-f25a7fb6c2c5/een-tentoonstelling-in-het-teken-van-tekenaar-peter-van-straaten 

Een tentoonstelling in het teken van tekenaar Peter van Straaten

Van Straaten met de prent waarmee hij de Inktspotprijs in 2011 won (ANP)

“Die was ongelooflijk fel voor mijn doen”, zei hij daarover in 2014 in een afscheidsinterview in Vrij Nederland. “Ik weet niet precies waarom. De hypocrisie, denk ik. Omdat ik er die prijs mee won, kwam die tekening ook op tv. En ja, dan zijn de rapen gaar. Ik kreeg een enorme lading hatemail over me heen, en zelfs doodsbedreigingen. Dat ben ik helemaal niet gewend, ik word daar heel angstig van. In Vrij Nederland kan ik iemand als Wilders te kakken zetten zoveel ik wil, en ik hoor er nooit wat op. Maar blijkbaar waren er heel veel verontwaardigde katholieken. Op aanraden van mijn vrouw heb ik zelfs ons naambordje van de voordeur gehaald.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *