Het stalen kunstwerk van beeldend kunstenaar Klaas Gubbels: ‘Na sluitingstijd’- 2019 (Hommage aan Cézanne) – aan de Bovenkerkerkade op 7 juni 2019

Zo’n 750 Amstelveners hebben gestemd op hun favoriete kunstwerk van Klaas Gubbels. Vijf van zijn kunstwerken, waaronder het winnende beeld, waren dit jaar te zien tijdens de beeldenroute ArtZuid Annex Amstelveen. De ‘Stoelen’ van Gubbels krijgen volgend jaar een plek in Amstelveen zodra een Adviescommissie Beeldende Kunst is ingesteld. ‘Ik ben blij dat zoveel Amstelveners gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om mee te denken over welke kunst in onze buitenruimte komt te staan. Kunst op straat is belangrijk. Zo komen zowel kinderen als volwassenen op een ongedwongen manier in aanraking met kunst en cultuur. Hier zetten wij ons graag voor in. Het college zou graag zien dat op den duur iedere wijk in Amstelveen zijn eigen kunstwerken heeft waar de inwoners herinneringen mee kunnen opbouwen’- zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

Het winnende kunstwerk is onlangs aangekocht door gemeente. Klaas Gubbels (1934) geniet (inter)nationale bekendheid door onder meer zijn grote roestbruine koffiekannen die al op verschillende plekken in Amstelveen hebben gestaan. Nu heeft de gemeente er een tweede Gubbels bij. De Burgemeester Wiegelweg in Westwijk is als locatie uitgezocht, omdat deze wijk de minste kunst per inwoner heeft. Slechts 1 op 7.364. Ter vergelijking: De wijk Groenelaan heeft 1 kunstwerk op 981 inwoners. Daarnaast heeft de gemeente meerdere verzoeken van inwoners ontvangen om de toegangsweg van de wijk te voorzien van kunst. De inzenders maakten kans op 10 door Klaas Gubbels gesigneerde catalogi van ArtZuid Annex Amstelveen en een miniatuur van het winnende kunstwerk. De winnaars zijn op de hoogte gesteld en hebben hun prijzen in ontvangst genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *