Francis Bacon’s ‘Three Studies for a Portrait of George Dyer’, een drieluik in olieverf op canvas geschilderd in 1963, gaat in juli naar de beurs.

De aandelen in het kunstwerk zullen worden verhandeld op de Artex MTF, een handelsfaciliteit in Liechtenstein. Het kunstwerk is zo’n 55 miljoen dollar waard en een aandeel moet zo’n 100 dollar per stuk gaan kosten.

Aandelen kopen in een kunstwerk? Als het aan Artex ligt gaat dit een trend worden, schrijft The Wall Street Journal vanochtend. Het handelsplatform wil de komende maanden verschillende kunstwerken met een waarde van in totaal 1 miljard dollar naar de beurs brengen. Het gaat om kunstwerken in bezit van rijke particulieren, die hopen geld te verdienen met hun kunst zonder daarbij veilinghuizen in te schakelen die tot wel 20 procent commissie vragen. Door een kunstwerk naar de beurs te brengen hopen verkopers veel kleine investeerders aan te trekken, die zo collectief kunnen profiteren van een toenemende waarde. To bring home the bacon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *