Dadara veilt kunstwerk twee keer: als canvas en als NFT

Doek of Digitaal?

De kunstenaar Dadara veilt tegelijkertijd één van zijn kunstwerken fysiek en als NFT. Zijn doek CryptoGreyman gaat bij BVA Auctions onder de hamer en als NFT via het platform Rarible.com. Beiden online veilingen sluiten op vrijdag 19 november om 19:00 uur. Op 19 november kijken we vanaf 18:00 uur hoe de laatste 2 uur van de biedingen via BVA en Rarible verloopt, op twee grote screens gebeamd in KochxBos Gallery. Wij nodigen u van harte uit voor de sluiting van de veiling. Dadara is natuurlijk aanwezig bij de start en bij de eindsprint, om het verloop van fysiek vs virtueel te vergelijken.

NFT
Vandaag de dag gonst het over NFT’s, wat is het, wat moet je nu kopen, en waarom? Mede in dit licht heeft Dadara het project Cryptogreyman opgezet. Via het Crytpogreyman project onderzoekt Dadara het fenomeen NFT, wat is de waarde voor kunst?
Eerder dit jaar schreef Dadara een WTF NFT manifest om wat licht te schijnen in de NFT-chaos. Een chaos die ook hoort bij het ontstaan van iets nieuws wat mogelijk grote impact op onze toekomst gaat hebben en waarvan nog niet duidelijk is er allemaal kan gaan gebeuren. Een hoop mensen zullen ook WTF denken bij de vele miljoenen die betaald worden voor Cryptopunks en andere karakters die uit een aantal pixels bestaan.

Cryptogreyman
De Cryptogreyman is door Dadara gecreëerd, dit is de 2021-versie van Greyman, een personage uit Dadara’s werk uit de jaren ‘90. En hoewel de Cryptogreyman lijkt op een van de vele gepixelde op de computer gecreëerde plaatjes – zoals de Cryptopunks – is dit werk met de hand geschilderd op doek. Greyman is een fictief personage die onze 9-tot-5-samenleving weerspiegelt waarin mensen regels lijken te volgen in plaats van hun hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *