Klaas Gubbels (1934) is een van Nederlands belangrijkste hedendaagse kunstenaars. In de jaren vijftig volgde hij een opleiding reclameschilderen aan de Technische School in Rotterdam. Ook deed hij een avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten (nu: Willem de Kooning Academie) in Rotterdam, studeerde hij bij het Genootschap Kunstoefening (voorloper van ArtEZ) te Arnhem en volgde hij avondlessen in beeldhouwen.
Hij gebruikt zijn gekozen onderwerp als middel; het gaat om de emoties en stemmingen erachter, om poëzie, humor, agressie of saaiheid. Terugkerende elementen in zijn werk zijn stillevens van tafels, stoelen en – vooral – zijn beroemde koffiekannen. Deze zelfgekozen beperking in onderwerpen is een essentieel aspect van zijn werk en wordt des te boeiender door de veelheid van technieken waarin hij deze uitvoert. 

Hoewel hij van oudsher thuis is in de schilder- en tekenkunst en in grafische technieken, maakt hij ook foto’s, collages, assemblages, objets trouvés en sculpturen in glas en metaal, en heeft hij theaterdecors gemaakt. Zijn werk is opgenomen in collecties van diverse grote Nederlandse musea, waaronder het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Zijn werk is ook terug te vinden in vele bedrijfscollecties. 
Canto OstinatoOver zijn nijntje-beeld zegt Klaas Gubbels: ‘Voor Dick Bruna werk ik heel graag mee aan dit project. Een overeenkomst tussen mijn werk en dat van Dick Bruna is dat we beiden heel erg in twee dimensies tekenen. Mijn nijntje heet Canto Ostinato en is geïnspireerd op een schilderij van mij met dezelfde naam.’

http://www.nijntjeartparade.nl/index.php?p=kunstenaars&s=klaas_gubbels&lang=nl