

https://hollandsemeesters.info/posts/show/8020
Dit jaar is kunstenaar Klaas Gubbels 85 jaar en dat leidt tot evenementen en exposities. Hij wordt het meest geassocieerd met zijn koffiepotten, die hij heeft geschilderd, gezaagd, geboetseerd, uitgesneden en afgedrukt, en hij is er beslist nog niet op uitgekeken. ‘Een keer stoppen? Nooit.’ Bij Klaas Gubbels hoef je maar één vraag te stellen,…
Lees meer INTERVIEW KLAAS GUBBELS. Volkskrant Evelien van Veen 23 augustus 2019
http://hansveltmeijer.nl/wp-content/uploads/2015/10/Gubbels-in-Oranje.pdf
Klaas Gubbels (1934) is zonder enige twijfel één van de belangrijkste levende Nederlandse beeldend kunstenaars.De door hem geschapen beelden zijn reeds generaties lang voor velen iconen geworden: serieuze, maar lichtvoetige voorstellingen die hoewel herkenbaar, steeds de randen van het realisme aftasten. Met een bewonderenswaardige standvastigheid heeft Gubbels sinds de jaren vijftig een indrukwekkend oeuvre opgebouwd…
De eretitel Briljanten Kunstenaar van het jaar 2020 gaat naar de kunstenaar die ouder is dan 65 jaar en het hoogst eindigt in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars
Lees meer Briljanten Kunstenaar van het jaar 2020 Klaas Gubbels.
https://villa-augustus.nl/oogst/post/136-klaas-gubbels-dagboek-achteraf Klaas Gubbels: Dagboek achteraf 16 juni 2019 Klaas Gubbels is dit jaar vaker dan ooit in Rotterdam te zien, want zijn geboortestad eert de kunstenaar met een aantal exposities en bijzondere uitgaven ter gelegenheid van zijn 85-ste verjaardag. Er hangen werken van hem De Bijenkorf en grandcafé Dudok. Tot 21 augustus zijn vroege schilderijen…
‘De kroketten in dit restaurant zijn aan de kleine kant’ dichtte de Rotterdamse dichter Cor Vaandrager. Zijn woorden sieren nu een muur in hotel New York in Rotterdam, naast een prominent aanwezige koffiepot van de Arnhemse schilder Klaas Gubbels. Ook al zo’n kunstenaar in klare taal. Gubbels’ stillevens worden al jaren gedomineerd door de koffiepot.…
Afdeling:HENNY DE LANGE27 maart 2012, TROUW Hij heeft nog nooit zo’n mooi zelfportret gemaakt, constateert kunstenaar Klaas Gubbels (1934) opgetogen. Hij wijst naar het schaap op de leesplank die hij in 1964 schilderde. Al jaren heeft hij dit schilderij niet meer gezien. Het is een gelukkig weerzien voor de kunstenaar met zijn werk, in het…
Geplaatst op augustus 12, 2021door admin Als er iets herkenbaar is in het werk van Klaas Gubbels, dan is het de koffiekan wel.
Expositie Klaas Gubbels in Museum Joure Het beeld heeft na een inzamelingsactie van stichting Jouster Koffiepot en een bijdrage van het bedrijf Jacobs Douwe Egberts een permanente plek gevonden bij het museum. Dit idee kwam van wijlen Thom Mercuur, de oud-directeur van museum Belvedère in Heerenveen en organisator van de tentoonstelling Koffiepot in Museum Joure…
27 jun. 2011
Klaas Gubbels (1934) is een van Nederlands belangrijkste hedendaagse kunstenaars. In de jaren vijftig volgde hij een opleiding reclameschilderen aan de Technische School in Rotterdam. Ook deed hij een avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten (nu: Willem de Kooning Academie) in Rotterdam, studeerde hij bij het Genootschap Kunstoefening (voorloper van ArtEZ) te Arnhem en volgde hij avondlessen in beeldhouwen.
Hij gebruikt zijn gekozen onderwerp als middel; het gaat om de emoties en stemmingen erachter, om poëzie, humor, agressie of saaiheid. Terugkerende elementen in zijn werk zijn stillevens van tafels, stoelen en – vooral – zijn beroemde koffiekannen. Deze zelfgekozen beperking in onderwerpen is een essentieel aspect van zijn werk en wordt des te boeiender door de veelheid van technieken waarin hij deze uitvoert.
Hoewel hij van oudsher thuis is in de schilder- en tekenkunst en in grafische technieken, maakt hij ook foto’s, collages, assemblages, objets trouvés en sculpturen in glas en metaal, en heeft hij theaterdecors gemaakt. Zijn werk is opgenomen in collecties van diverse grote Nederlandse musea, waaronder het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Zijn werk is ook terug te vinden in vele bedrijfscollecties.
Canto Ostinato
Over zijn nijntje-beeld zegt Klaas Gubbels: ‘Voor Dick Bruna werk ik heel graag mee aan dit project. Een overeenkomst tussen mijn werk en dat van Dick Bruna is dat we beiden heel erg in twee dimensies tekenen. Mijn nijntje heet Canto Ostinato en is geïnspireerd op een schilderij van mij met dezelfde naam.’