Onderstaande schilderijen en meer van zijn werken zijn te bezichtigen en te koop bij J.A.J.A. op de Woenselsestraat 341 in Eindhoven.

Biografie

Van Portugese oorsprong is Thierry Loule een Franse schilder die in 1967 in Toulon werd geboren. Is bekend om zijn werk tentoon te stellen in galerijen, naast César, Buffet, Miro, Modigliani, Zadkine, Rodin, De Stael, Arman, Picasso, Warhol, Georges Braque, Niki de St Phalle en Roy Linstenskein. Na een studie plastische kunsten in Parijs , vervolgde hij zijn studie aan de School voor Schone Kunsten van Toulon in 1987.

“Ik schilder niet wat ik zie, maar wat ik voel. Mijn schilderijen zijn schilderijen van de innerlijke ziel. Ik probeer het essentiële van wie we zijn als mensen te benadrukken.Gevoelens zijn hetzelfde voor iedereen in alle culturen van de wereld “verklaart de kunstenaar.

Thierry Loule exposeert zijn werk regelmatig in galeries en in centra voor hedendaagse kunst, in Duitsland, maar ook in België, Nederland, Luxemburg, Londen, Cannes, St Tropez, Parijs, New York … Hij heeft deelgenomen aan beurzen, onder andere bij de “Salon d’Automne” in 2002 en in 2003, het jaar waarin de prijs van de voorstelling voor het maken van een schilderij aan hem werd gegeven. Hij exposeerde zijn werk in de “Salon des Indépendants” in 2003 en in de “Salon des Artistes Français” in Parijs in 2004. Zijn stukken behoren tot privécollecties, onder andere in Amsterdam, Parijs, Lissabon.