Gesigneerd werk ( met potlood gesigneerd) van Pieter Defesche: Familie / 1993.

Oplage 68/100. Professioneel ingelijst in een aluminium frame met passe partout. Afmetingen: zonder lijst: 63 x 48 cm. Met lijst: 85 x 70 cm.

Pieter Defesche (1921-1998) was een Limburgse kunstschilder van voornamelijk landschappen, stillevens en bijbelse voorstellingen in expressionistische stijl. Hij maakte ook collages, wandschilderingen, decors en kostuums (onder meer voor het Scapinoballet).Hij volgde zijn opleidingen aan de Middelbare kunstnijverheidsschool te Maastricht en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij werd sterk beïnvloed door zijn leermeester Heinrich Campendonk.

In 1949 ontving Defesche de Prix de Rome, gevolgd in 1964 door de Prix Europe de La Peinture. .Pieter Defesche behoorde met Ger Lataster, Jef Diederen, Lei Molin, Pierre van Soest, Jan Stekelenburg, Frans Nols en Harry op de Laak tot de groep die in de schilderkunst ook wel bekend staat als de ‘Amsterdamse Limburgers’.In 2006 schonk zijn weduwe alle door haar man nagelaten kunstwerken aan Museum van Bommel van Dam in Venlo. Het oeuvre van de Cobra-voorganger Pieter Defesche maakt nu deel uit van de basiscollectie dit museum.

Locatie: Woenselsestraat