Titel: onbekend
Jaartal: 1991
Oplage: 99, dit is nummer 69
Afmetingen: Het bladformaat is plusminus 57 x 79 cm.

Warffemius (Den Haag 1956)
De natuur is een belangrijk thema in het veelzijdige oeuvre van Warffemius. In veel van zijn werken zien we verwijzingen naar planten en bomen. Vaak is de abstractie ver doorgevoerd met als resultaat eenvoudig gestileerde bomen en stammen met enkele takken, soms met een blad eraan. Teruggebracht tot hun essentie.
Warffemius is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt beelden, tekeningen en schilderijen. Sinds een paar jaar zijn Warffemius zijn ziijn schilderijen weer veel vrijer en opener geworden. Hij maakt zich los van de strenge stilering en schildert in dunne transparante verf tere twijgjes, stengels en paddestoelen. De recente schilderijen en tekeningen zijn wit en vol poëzie. In zijn beelden blijft hij wel voortbouwen op de streng gestileerde vormen uit de natuur. Deze werken zijn evenwichtig, sterk en poëtisch. Op de KunstRAI tonen we schilderijen en sculpturen.

Sinds 2005 is Warffemius lid van de Potsdamer Gruppe, een Duits Nederlandse groep bevriende kunstenaars. Regelmatig exposeren ze samen. Lid zijn onder andere Hubertus von der Golz, Frank Michael Zeidler, Armando en Sjoerd Buisman.De laatste 4 jaar exposeert Warffemius regelmatig in musea in China.