Zeefdruk / Gouache Handgesigneerd 17/300 en orgineel Redelijke staat Totale afmetingen131×101×3 cm

Het karton op de achterkant heeft wat waterschade opgelopen. De lijst van het werk is beschadigd. Waterschade achterzijde, deze zit losjes vast. 

Jan Cremer is een Nederlandse schrijver en beeldend kunstenaar. Jan Cremer is vooral bekend van de roman Ik, Jan Cremer uit 1964 en Ik Jan Cremer, tweede boek uit 1966. Zijn tweede boek is weleens vergeleken met On the Road van Jack Kerouac.

Het kan interessant zijn te weten dat Alexander Vogels (*1952 Heerlen) zijn jeugd doorbracht in Australie, dat hij reisde door het Noord-Afrikaanse Tassiligebergte en verschillende Indianen-reservaten bezocht, dat hij belangstelling koestert voor primitieve culturen: maar belangrijk is, dat hij een buitengewoon begaafd kunstenaar is. Zijn inspiraties geven vorm aan zijn werk maar zijn manier van schilderen maakt hem zo boeiend. Het materialiseren van het ontastbare, de behandeling van de verf, het avontuurlijke gevecht met kleur waarmee hij moeiteloos ooraspronkelijke en positieve gevoelens weet op te roepen. Alexander Vogels is een lyrisch-abstracte schilder pur sang. ETn keer inhalerend tot bijna duizelingwekkende abstractie, dan weer krachtig uitblazend met expressionistische kracht rondom een spontaan ontstane figuratie. Voor Alexander is figuratie echter geen doel maar slechts een ondersteuning van de kleurencompositie. Veelvuldig terugkerende elementen als ladder, masker en voertuig vormen geen symbolen maar speelse bouwstenen die houvast geven aan het abstracte kleurenspel. Iedere kunstenaar heeft een vader en een moeder: volgens Alexander waren dat voor hem Kandinsky en vooral Ger Lataster, twee grootheden in de schilderkunst. Geconfronteerd met die uitspraak reageerde Lataster:”Maar hij heeft ’t wel op zijn eigen manier opgelost”. Waarmee de meester met het woordje “‘t” het universele probleem van de kunstenaar treffend verwoordde. Nu, na talloze exposities en beurspresentaties van Mallorca tot Stockholm, van Wenen en Frankfurt tot Salamanca en Parijs, en met zijn werk in belangrijke kunstcollecties, is het eindelijk de beurt aan Maastricht, de hoofdstad van Limburg. Alexander leerde er schilderen aan, toen nog, de Stadsacademie bij Gilbert de Bontridder en Peter Wehrens. Zijn werk is in deze grond geaard, hier begon Alexander ooit zijn artistieke ontdekkingsreis. Middels zijn doeken (vaak op groot formaat) doet hij ons intensief verslag van zijn spirituele tocht naar het wezen van de schilderkunst.