Dario Bosa wordt in 1958 geboren in Santa Catharina in Brazilië. Al tijdens zijn jeugd is de kunstenaar gefascineerd door vorm en expressie en al op zijn 15e begint de jonge Bosa met schilderen en beeldhouwen!

De kracht van kleur en het ritme van de vorm zijn kenmerkend voor het expressieve werk van deze gepassioneerde kunstenaar. De kunstenaar is een ware dichter op doek: altijd op zoek naar de harmonie van vorm, kleur, materie en techniek.

De kunstenaar weet daarbij de zwoele warmte en het ritme van het Braziliaanse straatleven bijna tastbaar in zijn doeken te vereeuwigen. Bij het vervaardigen van zijn schilderijen maakt de kunstenaar niet zelden gebruik van spieramen van wel acht centimeter dik, het schilderij tot een echt driedimensionaal kunstobject verheffend.

Dario Bosa laat zien dat hij meerdere disciplines beheerst.. De Braziliaanse kunstenaar, vooral bekend om zijn fraaie abstracte werken, heeft een aantal mooie dynamische stukken gemaakt waarin vrouwen de hoofdrol spelen. De werken zijn zoals we van deze kunstenaar gewend zijn weer fraai van kleurgebruik en figuratie en ook de formaten van de stukken zijn weer erg origineel!

De kunstwerken van Dario Bosa vinden inmiddels in Brazilië, Argentinië en in Europa hun weg naar een snel groeiende groep liefhebbers.