Dit werk is te bezichtigen en te koop  bij JAJA Schilderijen

Woenselsestraat 341 (vlakbij het Catharinaziekenhuis)
5623 ED, Eindhoven

Openingstijden: Maandag- Dinsdag – Donderdag – Vrijdag 10.00 – 17.00 uur Op woensdagen gesloten! Zaterdag 10.00 – 14.00 uur

 

Ad VERSTIJNEN (Arnhem 1946)

Schilder, graficus, beeldhouwer

Opleiding:

Ad Verstijnen volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming, opleiding voor Teken-en Handvaardigheidleraar te Tilburg.

Hij woont en werkt te Boxtel.

Ad Verstijnen ontwikkelde in de loop der jaren zijn eigen methodes en technieken. Ad Verstijnen experimenteerde met allerlei verschillende materialen, zoals ribbelkarton, jute, plastic en structuurmaterialen. Mede door het gebruik van deze materialen ontstonden er hele karakteristieke werken. De meest recente schilderijen van Ad Verstijnen worden gekarakteriseerd door een krachtig handschrift en een sterk sprekende kleuren. De jeugdtekeningen van zijn kinderen waren vaak een bron van inspiratie. Het optimisme in de tekeningen sprak hem aan en hij begon dit steeds meer te zien en te waarderen.

De stijl van Ad Verstijnen toont duidelijk overeenkomsten met de felle kleuren en spontane expressie van de internationale Cobragroep. Wat Ad Verstijnen probeert weer te geven is de directe leefwereld van het kind: kind met poes, fiets, vogeltje, en bal. Al deze afbeeldingen symboliseren de vrijheid en hebben niets te maken met de normen en regels van de volwassen maatschappij. Zo maakt de kunstenaar zich bewust los van de op de academie aangeleerde normen.

Exposities en prijzen:

1997 Galerie Contempo Holland Art fair, Den Haag 2001 Excellence Landgoed Pietersheim Lanaken (België) 2001 International Art Expo, New York (U.S.A.) 2002 International Art Expo, Chicago, Atlanta, New York (U.S.A.)