Titel: Under the bridge, zeefdruk

Jaartal: 2003

Afmetingen blad: 65 cm x 49,5 cm

Oplage: 200, dit is nummer 47

JACQUES TANGE

Jacques Tange (1960) is tijdens de “Kunstenaar van het Jaar verkiezing 2003” uit een landelijke verkiezing van alle Nederlandse kunstenaars verkozen tot “meest veelbelovend kunstenaar van 2003”.

Niet verwonderlijk. Met zijn kunstwerken spreekt Jacques Tange een universeel publiek aan. In felle primaire kleuren geeft hij telkens een nieuwe invulling aan het thema “verlangen”. Verlangen in welke vorm dan ook, in liefde en leven, naar thuis en verre oorden, naar heden en verleden.. Het thema verlangen loopt als een rode draad door zijn creaties. Met schilderijen, pastels, tekeningen, beelden, keramiek en zelfs meubels weet de kunstenaar zijn publiek telkens weer te verassen en mee te voeren in verlangen.

De persoonlijke stijl van Jacques Tange is onmiskenbaar in elk van zijn kunstwerken terug te vinden. Naast een fantastisch gevoel voor kleur- en themaspel maakt de kunstenaar ook gebruik van prachtige materialen. Olie op linnen en prachtige pasteltekeningen op papier, zeefdrukken van meer dan 25 drukgangen in zeer beperkte oplagen, handgemaakte en handbeschilderde lijsten, niets is de kunstenaar teveel moeite.